Zaterdag: naar Nouchacott

‘s-morgens moesten wij weer redelijk vroeg uit de veren omdat wij van de gendarmerie tijdig van het strand af moesten.  Dit had niets met veiligheid te maken maar met het berijdbaar zijn van dit gedeelte van het strand. Zij wilden graag om 8 uur vertrekken, zodat wij in ieder geval om 9 uur weg zouden zijn. En ik moet eerlijk zeggen dat ze gelijk hebben gehad. Wat een ellende, bijna alle auto’s hebben 1 of meerdere keren vastgezeten op 2 kilometer strand. Het heeft ruim 2 uur geduurd voordat iedereen van het strand af was en wij onze reis konden vervolgen.

Dat bijna iedereen vastgezeten heeft, heeft ook te maken met de staat van de auto’s: ze hebben de afgelopen 2 weken toch het nodige te verduren gehad. Ik had niet verwacht dat dit zoveel zou zijn. Gelukkig zijn er een aantal handige mannen die bereid zijn om iedereen te helpen. Wij hebben hier regelmatig contact met een groepje belgen en die vinden het zelfs leuk om regelmatig te sleutelen en als er ergens iets kapot is, dan zijn zij er als de kippen bij. Een ander groepje belgen met een Landrover maken er een sport van om zoveel mogelijk auto’s los te trekken. Dit zal ons in Banjul nog het nodige bier kosten, maar dat mag de pret niet drukken.

Toen wij eenmaal uit het zand waren hebben wij de weg vervolgd naar Nouchacott, de hoofdstad van Mauritanië. Onderweg kom je enkele dorpjes tegen, eigenlijk mag het deze naam niet hebben. Het zijn meer tentenkampen met nauwelijks voorzieningen. Onderweg zagen wij nog groepjes mensen die met scheppen vrachtwagens aan het laden zijn, ja ze lopen hier zeker 50 tot 70 jaar achter op ons.

Helaas moeten jullie hierdoor nog enkele dagen wachten op foto’s want er is wel wifi, maar erg traag. Mobiele telefoons doen het ook, maar de lijn is over het algemeen erg slecht. Ja, de infrastructuur is in Mauritanië nog zeker niet bij de tijd. Morgen, zondag, verlaten wij Maurentantie weer en hopen wij de grens naar Senegal te passeren.  Ook is dan Bert jarig, dus hier zullen wij nog wel een pintje op pakken. Hier in Mauritanië is dit helaas niet of nauwelijks verkrijgbaar, maar deze schade halen wij zeker nog wel in.

Groeten van Team X

Dit bericht is geplaatst in Dagboek. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Zaterdag: naar Nouchacott

 1. Frank Rubel schreef:

  Mannen!
  Geen rustig dagje op het strand en geen strandtentjes met bier, wat een straf.
  Wel super ervaringen en een plakboek vol geweldige foto’s.
  Geniet er van want voor je het weet ben je terug en dan is het vroeg op om te werken ipv avontuur!

 2. Ryp & Leida Sierksma, Stein schreef:

  De aanhouder wint. We weten inmiddels-met moeite- hoe het werkt om jullie op te sporen. Genieten met volle teugen van jullie bijzondere belevenissen, verhalen en foto’s. Voor jullie allen CHAPEAU!!! Voor jou Bert natuurlijk een hartelijke gelukwens met weer een dagje ouder en een leven aan ervaringen rijker. Heel veel voldoening en succes met het nog af te leggen traject. Hartelijke groet voor alle bekenden en overige teamgenoten. Liefs van ons beiden.

 3. maarten lunenburg schreef:

  hoi team x . nu op naar dakar lac rose maak een paar mooie foto s bij het stand beeld , zeker de motoren . en rust dan maar een dag uit aan het zwembad jullie hebben het verdiend ; gr maarten

 4. Robert & Bennie schreef:

  Jongens, fijn dat het allemaal goed gaat daar in die zandbak.
  Bert gefeliciteerd met je verjaardag en tot 2 november, dan
  halen we de schade in ook al heb ik het idee dat jullie daar ook
  wel van een biertje kunnen genieten. Ga zo door tot de eindstreep
  van dit super initiatief. Greetings, Robert & Bennie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>