Dinsdag: Op naar de grens van Maurentanië

Vandaag hebben wij een kleine 600 km overbrugt. Van Laayone naar Dakhla. Na de ontberingen van de dagen ervoor was dit een makkie.

Na ‘s-morgens onze tenten ingepakt te hebben, zijn wij op rond 8 uur op pad gegaan en deze is heel rustig verlopen. Eigenlijk geen bijzonderheden te melden en wij gaan ze ook niet verzinnen.

Wij zitten nu in Dakhla en morgenvroeg om 6 uur vertrekken wij naar de grens van Maurentanië. Dit gaan wij in konvooi doen, zodat wij daar hopelijk binnen enkele uren overheen kunnen.

Eerder schreef ik al dat er heel veel politie en dus ook controleposten op de weg zijn. Ik denk dat wij vandaag een keer of 8 hebben moeten stoppen voor deze lui. Als wij dit in Nederland ook zouden doen dan is de werkeloosheid zo opgelost. De afgelopen week zijn wij in totaliteit al ongeveer 25 keer aan de kant van de weg gezet door deze controleposten en elke moesten wij een fiche invullen. En corrupt zijn ze ook nog, op een plaats moest de politie zelfs een souvenir hebben. Dat hebben wij niet bij, gelukkig hebben wij dat met een 4-tal blikken bier op kunnen lossen. En wij maar denken dat islamieten geen alcohol mogen drinken. Onderweg hebben meer Marokkanen naar bier of whisky gevraagd, maar dat laatste geven wij zeker niet af, omdat hier in de nodige plaatsen geen alcohol te krijgen is.

De komende dagen zullen jullie weinig van ons horen omdat wij verder de Sahara intrekken, waar geen telefoonverkeer mogelijk is, laat staan internet. Voor de foto’s moeten jullie helaas ook nog even wachten omdat wij nu iets moeten gaan regelen voor de motor, deze moet namelijk Marokko uitgevoerd worden.

Groeten van Team X en wordt natuurlijk vervolgd.

Dit bericht is geplaatst in Dagboek. Bookmark de permalink.

8 Reacties op Dinsdag: Op naar de grens van Maurentanië

 1. karin schreurs schreef:

  Hé jongens,
  Na vanavond de tip te hebben gekregen om naar deze site te gaan, heb ik heel wat daagjes informatie ingehaald. Bert had mij wel alles in geuren en kleuren verteld, maar het is heel leuk om alles op het gemak te lezen en te bekijken. Wat een uitdagingen en een indrukken te verwerken, het lijken me jongensdromen die uitkomen. Ik wil jullie heel veel succes wensen de komende dagen, door de Sahara, hou jullie goed en geniet ervan.
  xxx Ka

 2. Bert schreef:

  Ja, ja, jullie beleven inderdaad jongensverhalen waar je vroeger alleen maar van droomde.
  Jullie zijn net Sjors en Sjimmie, Sjakie en zijn wondersloffen en de olijke tweeling, allemaal te samen.
  Geniet er van.
  Alleen jammer voor jullie dat jullie met elkaar moeten “spelen” in de zandbak.
  Komt allen goed aan en nog belangrijker; komt allen gezond en wel terug!!!!!
  Heel veel groetjes van Bert van Mir.
  Geen zandkoekjes bakken met een leuk buurmeisje

 3. annemie schreurs schreef:

  Hallo X-team, Allereerst een pluim op de motorhelm van de auteur van deze reisverslagen. Het is genieten geblazen. Ik vind jullie hele stoere mannen die grote tegenslagen kunnen overwinnen, waardoor jullie ook een hecht team zijn. Ik hoop van ganse harte dat jullie zonder nog al te grote tegenslagen het einddoel zullen bereiken.
  Ik wens jullie alle succes. Ik leef met jullie mee. Hals und Beinbruch Annemie.

 4. Astrid Vaessen schreef:

  Zo Heren,
  Ben ik ook eindelijk bij! Wat ontzettend leuk om op deze manier ook mee te kunnen genieten van deze gigantische onderneming! Veel succes en we blijven jullie volgen!
  x Astrid & Jo

 5. Mies van Dijk schreef:

  Mooie avonturen en de nodige tegenslag, maar mooi dat jullie toon positief blijft

 6. maarten lunenburg schreef:

  hoi team x de grens van mauritanie is heel spannend met zijn mijnenveld !!! . de auto wraken (honderden )liggen daar in niemands land niet als decor , maar als gevolg van het niet opvolgen van de aanwezigen van de gids . of omdat men nachts de grens ongezien s wauw over steken . advies niet doen . als je in de woestijn bent kun je gas geven ; gr maarten

 7. Hanneke & Eric schreef:

  Hoi jongens,

  Leuk om jullie reisverslagen te lezen, wat een geweldige, spannende tijd beleven jullie!!!
  Geniet ervan- met volle teugen !!

  Take care,

  Groetjes Hanneke & Eric

 8. rob janssen schreef:

  Hé jongens,

  Het is geweldig om vanaf thuis” lekker op de bank” jullie verhalen te volgen.
  Wat een geweldig avontuur moet dit voor jullie zijn.
  Ik hoop dat het verder allemaal goed gaat voor jullie daar in die zandbak zonder al te veel tegenslag.
  Geniet ervan.

  Heel veel succes en plezier,

  Grtz Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>