Dakarpiste

De internetverbinding is hier hopeloos, dus even een kort berichtje uit de woestijn.  Op donderdag hebben wij een gedeelte van de reguliere dakarpiste gereden. Hier waren niet alleen wij aan het spelen maar ook enkele dakarteams, zoals X-dakar (Eimbert Timmermans, Peter van den Bosch, Erik van Loon en natuurlijk Frits van Eert) en het Vekateam onder leiding van Peter Versluis. Je verbaast je dan weer met wat voor geweld zij hier over de piste knallen. Gisterenavond hebben wij nog met enkele teamleden van het X-dakarteam aan de  bar gezeten en Eimbert vertelde toen dat zij hier naar toegekomen zijn om de vering van de vrachtwagens goed af t, wordt ongetwijfeld weer een mooi feestje voor de mannen.

Maar ik moet eerlijk zeggen dat het in het begin voor ons zeker niet meeviel. Wij hebben verschillende keren vastgezeten en dan niet zomaar, zandscheppen, 1 auto ervoor, 2 auto’s ervoor, duwen. Het was een hele klus en wij waren zeker niet de enige. Maar op een gegeven moment kregen wij het door: de banden aflaten tot 0,6 tot 0,8 bar en toen gingen wij als een speer. Dit hadden wij natuurlijk moeten weten, maar hier hadden wij en ook de anderen niet aan gedacht. Uiteindelijk met een goede snelheid, zelfs tot 80/100 km per uur hier door de woestijn, is ook leuk kan ik je verzekeren.

De motorrijders hebben afgezien, maar het is ook voor hen een bijzondere ervaring. Uiteindelijk hebben wij na een uur of 7/8 gespeeld te hebben het hotel bereikt. Een mooi hotel midden in de woestijn, je snapt in eerste instantie niet dat iemand dit bedacht heeft. Maar eenmaal op het terrein wordt het wel duidelijk, alleen maar 4 x 4 voertuigen en motoren, die hier zijn om in de zandbak te spelen, een ware toeristische attractie. Alleen jammer dat hier geen bier verkocht wordt, maar geen nood, onze eigen voorraad aangesproken. Hier heeft niemand een probleem mee.

Na het douchen, eten en wat nog drinken hebben wij een korte briefing gehad om de komende dagen door te spreken. Ook Cor, de organisator, en de ambulance die aan de grens achter moest blijven hebben zich weer aangesloten bij de groep. Cor heeft een nieuwe koppakking en radiator in zijn auto en de ambulance hebben uiteindelijk de grens over gemogen na het betalen van € 800,–. Jammer maar helaas, zo werkt het zo nu en dan hier ook nog.
Morgen, vrijdag, gaan wij verder met het spelen in het zand, hopelijk gaat dit ook weer zo voorspoedig.
Groeten uit Marokko van het gehele Team X.

Dit bericht is geplaatst in Dagboek. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Dakarpiste

 1. Paul Stokkermans schreef:

  Peer, en natuurlijk ook de overige mannen van team X.

  Mooie verhalen tot nog toe.
  Die jongensdroom van jullie wordt zo aardig bewaarheid en ingevuld.
  Benieuwd wat die “zandbak” vandaag voor jullie in petto heeft gehad.

  Een goed vervolg gewenst en petje af voor jullie inzet voor jullie goede doel.

 2. maarten lunenburg schreef:

  hoi team x ik denk dat jullie heel veel stenen en zand en stof krijgen , jullie komend bivak licht midden in de nowear . maar beere gezellig . als het licht uit valt geen paniek , dan wisselen ze van fietser . gr maarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>