Maandag 14 oktober: Naar Laayone

Vandaag weer een lange afstand te over bruggen. Dus ondanks het feit dat het gisteren weer een latertje was, vroeg uit de veren. Vandaag stond ruim 800 km op het programma.

Guy, de andere motorrijder, heeft zich definitief bij onze groep aangesloten. De afspraak is dat wij met de 2 auto’s en deze 2 motoren, gezamenlijk oprijden. De  motoren tussen de auto’s, zodat het allemaal toch iets veiliger is.

Om half 8 zijn wij aangereden en het begin leek voorspoedig te gaan, maar na een kleine 100 km kreeg de Terracan weer kuren. Dus water bijgevuld en maar kijken hoever wij zouden kunnen komen. Het water liep er in een straaltje uit en door de bodemplaat konden wij niet zien waar het precies te doen was. Een blikje radiatordichter er in gegooid en wat bleek. Als de motor bleef lopen dan lekte deze niet. Als de auto afgezet werd dan lekte het wel. Ra-ra hoe kan dat, er was niemand die hier een verklaring voor kon geven. Maar door de motor continue te laten draaien hoopten wij in ieder geval de nog resterende 700 km te overbruggen en dan zouden wij wel verder zien.

Onderweg heeft Roel nog een bekeuring ontvangen voor te hard rijden, de politie staat hier ongeveer op elke hoek van de straat. Bekeuring en snelheid vielen mee, 15 km te hard. En je kunt kiezen uit 3 soorten bekeuringen, 300 dirham, of 400 of 500. Natuurlijk voor de 300 dirham gekozen, ongeveer € 27,–. Dus dat valt mee. Het is dat Roel voorop reed, anders was iemand anders de klos geweest.

In de loop van de dag zijn wij de woestijn uitgereden en hebben wij onze weg vervolgd door langs de kust op naar het zuiden te rijden, op naar Laayone.

Om het veilig te houden hebben wij het wel relatief rustig aan gedaan, gemiddeld hebben wij maar 60 km per uur kunnen overbruggen, dus dat wil zeggen dat wij tegen 10 uur op de plaats van bestemming aankwamen. Net zoals gisteren dus een uur of 4 in het donker gereden en dat valt op deze wegen met de motor zeker niet mee.

Maar wij werden ontvangen op een camping nabij zee in een Berbertent. Onze tenten opgezet en in tussentijd was het eten klaar: Kamelenvlees en dit was prima kost.

Gelukkig verloor de auto geen water meer, probleem lijkt dus verholpen,. Nog 2 dagen doorrijden en wij staan in Maurentanie, dus wordt vervolgd.

 

Groeten namens Team X.

Dit bericht is geplaatst in Dagboek. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Maandag 14 oktober: Naar Laayone

  1. maarten lunenburg schreef:

    hoi team x ; de route door de westelijke Sahara ,waar achter elke boom of kameel ,een gewapend ,witte muis staat . met een verplaats bare stop bord . u bent niet gestopt meneer . dat kost 70 .00 euro’s !! en dat zonder bonnetje . maar over een paar dagen zitten jullie in de woestijn , dan kan je zo hard als je wild . gr maarten

  2. Jo Peulen schreef:

    He boys lekken als je stilstaat en niet als je rijdt:
    check zuigzijde van waterpomp.
    Zou losse slangeklem kunnen zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>