Dag 4: Van Spanje naar Marokko

Vandaag zijn we met de veerboot van Spanje naar Marokko (Tanger) gegaan. Een overtocht van een kleine 2 uurtjes, maar wij zijn daar in totaliteit ongeveer 7 uur zoet mee geweest.

Eerst in colonne met alle deelnemers naar de veerboot. Bij het laden van de veerboot verbaas je je al. Alle vrachtwagens moeten er in zijn achteruit opgezet worden. Dit duurt een tijd. Na de oversteek langs de Marokkaanse grens, dan wordt het pas echt leuk. Eerst langs de politie, daarna douane. Bij de douane weten ze niet goed wat ze met ons aan moeten. De ene zegt dit, de andere dat. Formulieren in vullen, met de auto’s door de scan, weer formulieren invullen en af laten stempelen. Al met hebben wij dus meer dan 2 uur aan deze grens staan wachten. Helaas moest 1 auto achterblijven, een ambulance, omdat er een of andere zuurstoffles inzit, waar de douane geen raad mee weet. Deze auto is achtergebleven, hopelijk mag deze vandaag verder. Hiervoor is de douane ingeschakeld.

Voor de duidelijkheid in Marokko is het 2 uur vroeger. Daarna door naar de supermarkt, voor de laatste inkopen, waar wij rond 1 uur ons ontbijt op het parkeerterrein genuttigd hebben. Hierna hebben wij onze reis vervolgd, een rit van ongeveer 300 km. Dit hebben wij in een redelijk tempo af kunnen leggen. Gelukkig zijn wij afgeweken van onze originele route, anders hadden wij weer diep in de nacht aangekomen. Een weg leek op de kaart wel leuk, maar toen wij er eenmaal opzaten, viel dit vies tegen. 150 km in de donker en met de nodige stof, dat is geen pretje. Nu zijn wij rond 7 uur aangekomen in Fes, op een schitterend bungalowpark. Je verbaasd je dat deze luxe in Marokko is, maar nog meer over het feit dat er geen andere vakantiegasten zijn.

Alleen jammer dat er geen goede internetverbinding is, anders hadden wij nog de nodige foto’s op de site gezet. Misschien lukt het vanavond, want vandaag hebben wij een redelijke korte rit, ongeveer 350 km. Dus nu ontbijten en vertrekken. Wordt vervolgd.

 

Dit bericht is geplaatst in Dagboek. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Dag 4: Van Spanje naar Marokko

 1. VvE Managers vb&t VvE Diensten schreef:

  Zet hem op mannen! We volgen jullie hier vanaf kantoor en nee Hans, alleen in de pauze en ná werktijd :-)

  Succes en tot over een paar weken!

 2. Andy schreef:

  Humm, ik lees in de eerdere reactie, “alleen in de pauze en na werktijd”. Verstuurd om 12:17 uur.
  Maar we volgen onze Le Moustache wel. Sterkte en succes de komende dagen.

 3. maarten lunenburg schreef:

  hoi team x ;wat nauw in korten watjes . dit is nog maar het begin . om 7 uur beginnen en nachts om 2 uur binnen komen , dat is een challenge ; gr maarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>