Dag 7: vrijdag 11 oktober

Op vrijdag 11 oktober hebben wij in eerste instantie ons materiaal in orde gemaakt, voor zover mogelijk. Oliepeil controleren, luchtfilters schoonmaken e.d.. Met de Terracans hebben wij een klein probleempje, mede door het gewicht dat wij meegenomen hebben, liggen ze relatief kort aan de grond. Het aanpassen van de vering is een mogelijke oplossing, maar helaas lukt dat natuurlijk niet midden in de woestijn. Na het controleren van het materieel wilde een van de motoren niet meer starten. Dit euvel was door ons niet te verhelpen. Dit kan waarschijnlijk wel in Zagorra verholpen worden, hier zit namelijk een heel goede garage, waar Jan de Rooij in het verleden ook kwam. Dus deze motor is in de ambulance geladen en deze wordt zaterdag gerepareerd. Een typisch gevalletje van jammer, maar helaas. Nu wij toch naar deze garage moeten gaan wij meteen kijken of wij de vering van de Terracans aan kunnen laten passen. Hierdoor zijn wij ’s-morgens niet mee gaan rijden in de zandduinen.

Na de lunch zijn wij met de groep vertrokken, weer verder de woestijn in. Een rit van ruim 100 km, waar wij een uur of 5 over gedaan hebben. Dit ging redelijk vlekkeloos in vergelijking met de dag daarvoor. Als je hier in de woestijn rondrijdt dan verbaas je je over de uitgestrektheid van dit gebied, hele stukken waar nagenoeg niemand woont.

Zo nu en dan kom je een lemen-woning tegen waar nog een gezin woont, geheel afgesloten van de buitenwereld midden in de woestijn. Je snapt niet hoe men hier de kost kan verdienen, want er groeit nagenoeg niets.

Rond een uur of 6 zijn wij aangekomen bij onze verblijfplaats voor de nacht. Een auberge, midden in de woestijn. Geen telefoons, geen internet. Dan valt je pas op hoeveel wij met dat gekke toestel bezig zijn en de mensen krijgen daadwerkelijk meer tijd voor elkaar.

Dus al met al een redelijk rustige dag gehad, jammer dat wij pech hebben met een motor en waarschijnlijk is dit morgen weer verholpen.

Dit bericht is geplaatst in Dagboek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>